Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Γενική Συνέλευση Σχολής - Η τρο(Δη)μοκρατία στη σχολή μου!

Τις Γ.Σ. συνήθως κερδίζουντες τα εαακ(ναι απαξιώ να το γράψω με κεφαλαία) στην σχολή μου. Στις εκλογές συνήθως έρκουνται τρίτοι πίσω που τες μεγάλες δυνάμεις, αλλά επειδή εν τζιαι οι πιο φανατισμένοι πέρνουν το παραπάνω κόσμο στις Γ.Σ.
Εμένα προσωπικά εν με εκφράζει ιδιαίτερα καμιά παράταξη στη σχολή μου, αλλά ψηφίζω ΔΑΠ γιατί πάντα το Πλαίσιο έχει ανοικτή σχολή τζιαι πρίζει με τζιαι μια συμφοιτήτρια μου που ασχολείται.
Σήμερα λοιπόν, όπως ούλλες οι σχολές τις τελευταίες μέρες έιχαμε Γ.Σ. Επήα το εργαστήριο μου πρωί πρωί, είρτα εξανατζοιμήθηκα και εξυπνήσαν με να πάω να ψηφίσω μπάς και μείνει ανοικτή η σχολή.
Στη Γ.Σ. έγινε κάτι που το εσκέφτηκα τζιαι 'γώ αρκετές φορές μπορώ να πω. Δκυο πρωτοετείς εκατεβάσαν ανεξάρτητο Πλαίσιο, ανοικτή σχολή-κλειστή μόνο όταν έχει πορείες. Εν το πιο λογικό αν μέννεν άλλο. Γιατί να κλείει η σχολή μια εφτομά επειδή έχει δκυο μέρες πορεία? Για να πιέννουν σε αυτές ξεκούραστοι, ερώτησεν κάποιος σήμερα? Τέλοσπάντων, οι μεγάλες δυνάμεις τις σχολής επείραν την απόφαση να υποστηρίξουν το ανεξάρτητο Πλαίσιο και καλά εκάμαν, ήταν τζιαιρός να κάμουν τζιαι κάτι σωστό.
Η αγωνία στα μάτια των εαακιτων αν και έκδηλη, επιβαιβεώθηκε όταν εμφανιστήκαν στις πόρτες κάποιοι "γεροδεμένοι" τους από άλλες σχολές. Το σκηνικό γνωστό! Νοθεία του αποτελέσματος, οι φοιτητές να φωνάζουν για την αδικία τζιαι να αρκέφκουν οι τραμπουκισμοί.
Έφα ένα καφέ πας τι κκελέ αλλά εν τζιαι έκοψεν με τόσο. Είδα όμως τζίνο που εκάλυφκεν την πόρτα να κτυπά ένα Κυπραίο "νέο" μου τζιαι έμπηκα να τον τραβήσω. Το κοπελλούι να ήταν κανένας φανατικός δαπίτης, πασπίτης ή κάτι στα ανάθεμα, απλά ήταν δίπλα που την πόρτα. Εφαεν ξύλο ακόμα ένας Κυπραίος "νέος" μου που τους ίδιους που έμπηκεν να τραβήσει τον άλλο. Το τραγικό τούτης της περιπτώσης όμως είναι ότι τούτο το κοπελλούι εν αριστερών πεποιθήσεων. Οι "άνθρωποι" κτυπούν στο ψαχνό για να περάσουν τζίνο που θέλουν. Υπάρχει μεγαλύτερος φασισμός?
Ναι τούτοι κατεβαίνουν στους δρόμους για ψωμί, παιδεία, ελευθερία! Ναι ζητούν ελευθερία στην Παλαιστίνη αλλά περιορίζουν την δική μου ελευθερία ακόμα μια φορά! ΑΙΣΧΟΣ!!
Ένα μεγαλοστέλεχος των εαακ είρτεν μετά και εζήτησεν συγνώμη που το κοπελλούι. Λαλεί του εκτύπησα σου τζιαι γω αλλά ενόμιζα ότι εκτύπας το δικό μας τζιαι γι αυτό. Είμαστε οκ λαλεί του. Τότε έκαμα του τζιαι γω την εύλογη απορία: Αν ο αστυνομικός πάει τζιαι ζητήσει συγνώμη που την μάνα του Αλέξη εννάν ούλλα οκ μετά? Εγύρισε τζιαι έφυεν. Έννεν το ίδιο έιπε.
Η σχολή εν κλειστή αύριο και ούτε ξέρω ποιες άλλες μέρες. Πάλε εν θα μπορέσω να αναπληρώσω ένα που τα εργαστήρια που χρωστώ.
Έτσι βιώνω την δημοκρατία στη σχολή μου! Αυτά συμβαίνουν στο ένδοξο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, που θεωρείται η αρχή του τέλους του φασισμού στην Ελλάδα!
Αυτά εγράφτηκαν περιμένωντας το νερό να βράσει και τα μαλλιά μου κολλούν που το καφέ.

8 σχόλια:

Sike είπε...

μεταφέρθου σε άλλη χώρα αν γίνεται, αν θέλεις να αποφοιτήσεις ποττέ... :/

Μόχα είπε...

Νομίζω εν είναι τζιαμέ το πρόβλημα. Ο αδερφός μου ετέλιωσε το καλοκαίρι κανονικά στα 5 χρόνια(τόσα εν οι σχολές του Ε.Μ.Π). Άμα θέλεις μπορείς. Το θέμα εν η νοοτροπία τους.
Υπάρχουν κάποιοι ανθρώποι που υποστηριζούν ότι στην Ελλάδα ελειτουργούσαν ούλλα σωστά μόνο επί χούντας. Εν δυνατόν να έχουν δίκαιο???

Unknown είπε...

join the club. Κλειστή σχολή από τότε με τον Αλέξη μέχρι τη Δευτέρα που έχουμε πάλε συνέλευση.

Εμείς δεν έχουμε καν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Μόνο ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και μια μίζερη μειοψηφία ΠΚΣ.

Πρασινη νεραιδα είπε...

mpori na einai xazi i erwtisi alla ti einai i eaak?!

Μόχα είπε...

Είναι τα ανεξάρτητα αριστερά σχήματα. Η ακριβής επεξήγηση δεν γνωρίζω ποια είναι.

Knight είπε...

Φίλε VtheThing, για άλλη μια φορά έθιξες ένα πολλά ενδιαφέρον θέμα τζιαι μπορώ να πω ότι συμφωνώ, πάλε (κατά πώς φαίνεται), απόλυτα με τες θέσεις σου!
Δυστυχώς, η γενέτειρα της Δημοκρατίας, όπως μας την είχαν πει κάποτε, εβάλθηκεν να μας διαψεύσει ούλλους, δεικνύοντας ΜΟΥ, επίσης, καθημερινώς, ότι... μάλλον, μετά τη γέννα, έδωκεν την "αναγιωτήν" τη Δημοκρατία!!!
Αν είναι δυνατόν, ο κάθε προοδευτικά σκεπτόμενος πολιτισμός (?!), εσχάτως, τον τελευταίον αιώνα τζιαι κάτι δηλαδή, να "κοττά" ένα "Republic of..." μπροστά που το κεκτημένον του όνομα, για να επιδείξει που τζιαμέ, πρωτίστως, τα βήματα ανάπτυξης που έκαμε σε ο,τιδήποτε μπορεί να τον προβάλει, πιάσε που τους "κομπλεξικούς" Ιρλανδούς, που το έχουν για διευκρίνηση, ως τους - μια φάαααουσα - Κινέζους (για να μεν αναφερθώ σε ΨΕΥΔΟ!!!-Republics)... τζιαι η ΕΛΛΑΔΑ, η ΕΛΛΑΔΑ της Δημοκρατίας του Περικλη, του 5ου αιώνα προ Χριστού (παρακαλώ!), που εν έτει 2009 τυγχάνει να βιώνουμε, να ΑΔΥΝΑΤΕΙ λόγω ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ (???) να επιτρέψει τη διεξαγωγή μιας εκλογικού τύπου διαδικασίας, που μπορεί να αφορά που 400 άτομα που είδα πρόσφατα να κατακλύζουν αμφιθέατρο, ως τζιαι 2 μόνο ΜΑΝΝΟΥΣ που ανταλλάσσουν ασύμφωνες απόψεις, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικών πεποιθήσεων(?)! Λυπούμαι που το διαπιστώνω, αλλά στη σύγχρονη Αθήνα, τουλάχιστον (για να μεν διευρύνω την κουβέντα, εν δεδομένο πως εκτός Αθηνών, τα πάντα, λίον ως πολλά, διαφοροποιούνται), τα παιθκιά, "που έμβρυα" μεγαλώνουν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ τζιαι ακολουθούν ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ, οπότε το παρόν τζιαι το μέλλον τους εν σχεδόν προδιαγεγραμμένο παρά "εύπλαστο", εννοώ πάντα ως προς τη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που θα αναπτύξουν ώσπου να ωριμάσουν σχετικά, ενώ το μόνον που μπορεί να τους βάλει σε έναν κάπως σωστό δρόμο, εν το παρελθόν τους, το οποίον είναι, σαφώς, αδιαμφισβήτητο... φτάνει, φυσικά, ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ!!!
Δαμέ ήθελα να καταλήξω τζιαι αναπόφευκτα εμακρηγόρησα πάλε...
Τεράστια η διαφορά μας με τους ΜΑΝΝΟΥΣ (επαναλαμβάνω) που έμπλεξες τζι' εσύ τζι' εγώ δαμέσα, εξ ου τζιαι οι Κυπραίοι που επήες να γλιτώσεις, όπως αντιλαμβάνομαι ήταν, απλά, παρόντες, που τζιαι να "επυροδοτήσαν" με οποιονδήποτε τρόπο την κατάσταση, ήταν μάλλον επειδή εν εχωρούσεν ο νους τους το τι μπορούσε να επακολουθήσει (τζιαι, υποκειμενικά, έννεν καθόλου τυχαίο που όποτε υπάρχουν επεισόδια όπου δύναται -απλώς- να μπλεχτεί Κυπραίος, που περαστικός μέχρι ενεργός σε οποιασδήποτε μορφής αντιπαράθεση, πάντα κάτι "υπόκειται" τζιαι ακούμεν το ή βλέπουμεν το! Ούτε πιο προσεκτικοί εν οι καλαμαράδες, ούτε πιο δυνάμενοι! Θυμήθου, που 17/11 πριν 2 χρόνια, στη Θεσσαλονίκη, ως τη στιγμή που έφαεν το ξύλο ο "νέος" σου, στη Γ.Σ. σας...)! Ο ΜΑΝΝΟΣ, ο οποίος του έδωκεν την πρώτην, λόγου χάρη, έτσι έμαθε! Τζιαι μπαρούτι να εμύριζεν η όλη ατμόσφαιρα, η νοοτροπία του Κυπραίου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) εν τέθκοια που τζιαι δυναμικά έστω, θα πεταχτεί για να ΠΕΙ τζιείνο που θέλει τζιαι όι για να ΔΕΡΕΙ τζιείνο που του αντιτάσσεται. Αν με πεις ΦΤΩΧΟ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, δέχουμαι το, ΑΦΕΛΗ, μπορεί τζιαι να το πάρω για κομπλιμέντο! Έτσι ΠΡΟΤΙΜΩ να είμαι, επειδή ΘΕΩΡΩ πως ΕΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΩΣΤΑ!
Χρήζει πολλής εμβάθυνσης τζιαι περαιτέρω ανάλυσης το θέμα τζιαι θα χαρώ να συζητήσουμε τζιαι prv ακόμα τα τεκτενόμενα... Απασχολούν μας, άλλωστε, άμεσα! Εννοείται πως το blog έχω το σοβαρά υπόψη μου, στο μεταξύ!
Α! κάτι που ήθελα να αναφέρω... Επρόσεξες ότι εpostαρες το κείμενο, κυριολεκτικά "εν βρασμώ" (των υδάτων)?! :)

Μόχα είπε...

Εν ήταν τόσο "εν βρασμώ", ο καφές ήταν παγωμένος;p
Εν θα πω τίποτε άλλο, βαρκούμαι να ασχοληθώ μαζί τους σήμερα.

shailis είπε...

mpravo sintrofe..polla kalo to keimeno..3eris h aristera exasen tin aiglin tis pou kapious opourtounistes..alla eimai pepeismenos oti h aristera einai to mellon..anw ennen touton to thema mas..en kali h ellada,men tin afikeis..ela je stin kipro na deis to joimismeno foititiko mas kinima pou panw apo ola to simferon je oi kales sxesis me ton kirio pritani(milw gia prwtoporia pou pagwnei kathe antidrasi), je enna ektimisis tin dinamikotita twn foititwn stin ellada(jinon pou apergoun gia a3ies je oxi malakies..sintofika demetris..:)