Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Επανεκτελέσεις

Άμα εννά ακούσω ένα νέο CD, στην αρχή βάλλω το να παίξει χωρίς να του διώ ιδιαίτερη σημασία, σαν κάμνω κάτι άλλο συνήθως. Ξεχωρίζω έτσι κάποια τραούδκια με το πρώτο άκουσμα τζιαι μετά ξανάβάλλω το άλλη ώρα που είμαι αδκιασερός τζιαι προσέχω στίχους τζιαι ξέρω 'γω.
Εκατέβασα το νέο CD του Φάμελλου προχτές τζιαι με το πρώτο άκουσμα εξεχώρισα το Ζητάτε να σας πώ.



Εχτές επήα να το ψάξω στο youtube τζιαι ανακάλυψα ότι εν ένα πολλά παλιό τραγούδι του Αττίκ. Πολλά όμορφη επανεκτέλεση.



Τούτο το τραγούδι λαλεί, έγραψεν το μέσα σε δέκα λεπτά! Επήεν η πρώην γυναίκα του με τον άντρα για τον οποίον τον άφησε στο κέντρο που ετραγούδαν τζιαι όταν το εκατάλαβεν ο κόσμος, εζητούσε του να πεί το Είδα μάτια, που το έγραψεν για τζείνη. Εσηκώστηκε επήεν στα καμαρίνια τζιαι μετά που δέκα λεπτά ήρτεν πίσω τζιαι ετραγούδησεν το τούτο. Μικρή λεπτομέρεια είναι ότι η πρώην τούτη γυκαίκα του με τον άλλον, εν οι γονείς της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη.
Πολλά όμορφη ήταν τζιαι μια άλλη επανεκτέλεση του Φάμελλου, του Ας ερχόσουν για λίγο του Σουγιούλ.
Εθυμήθηκα τζιαι κάποιες άλλες επανεκτελέσεις τζιαι είπα να τις γράψω.
Ο Πορτοκάλογλου έκαμεν επανεκτέλεση το Είδα τα μάτια σου κλαμένα του Άκη Πάνου, δαμέ, τζιαι το Κάτω απ' το πουκάμισο μου του Καζαντζίδη, δαμέ. Ο Παπακωνσταντίνου έκαμεν το Μάλιστα Κύριε του Ζαμπέτα, δαμέ. Ο Δεληβοριάς έκαμεν το Την αντάμωσα ένα βράδυ του Τσιτσάνη, δαμέ. Το original εν το ήβρα. Η τελευταία που μου έρκεται τωρά τζιαι η οποία εν πολλά πρωτότυπη επανεκτέλεση, εν της Ρόζας που τα Υπόγεια Ρεύματα, δαμέ.
Τούτα έννεν τραγούδια που ετραγουδηθήκαν απλά σε κάποιο live αλλά εκυκλοφορήσαν κανονικά σε CD. Κάποιοι μπορεί να το θεωρούν ιεροσυλία να "πειράζουνται" έτσι τραγούδια. Εγώ πάντως βρίσκω το εξαιρετικά ενδιαφέρον. Προσθέστε ελεύθερα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να προσθέσω:
αλκίνοος - ζηλεύει η νύχτα
κάγκελα παντού (αν τζιαι εν μου πολλοαρέσκει τούντο βέρσιον)
βασίλης - μπαγάσας

νηφάλια είπε...

πρέπει να σου πω οτι επισκέποτμε το blog σου συχνά για να ακούω τη μουσική σου :D

Μόχα είπε...

Σωστός ο Αλέξανδρος. Τζιαι Η παράξενη κοπέλα που τα Υπόγεια Ρεύματα που έχω λλία post πιο κάτω. Εξίασα να το βάλω.

Νηφάλια εγώ δκιαβάζω πάντα τα post σου τζιαι πολλές φορές όπως τζιαι στο τελευταίο, νομίζω πως ότι τζιαι να γράψω εννάν πολλά λλίο. Η μουσική εν σημαντικό κομμάτι της ζωής μου τζιαι αρέσκει μου να την ψάχνω.

Sike είπε...

ενδιαφέρουσα η ιστορια με τους Μερκουραίους!

και η Ρόζα σε chill out εκτέλεση, χμμμμ, επίσης ενδιαφέρον.